zondag 17 juni 2018

Voorjaarsactiviteit IVN De Bilt e.o. bij De Bremhorst (30 april 2018)

Vol verwachting gingen wij (Joke Kamphuis, Irma Manuputy en Ina van den Berge) met ons karretje volgeladen aan het begin van de middag de ruimte inrichten voor de tweede editie van deze IVN-jubileum-activiteit, de lente-natuurmiddag. Zouden de deelnemers van de vorige keer (de winternatuur-middag) weer aanschuiven? Toen we onze lentetafel ingericht hadden -fris, kleurrijk en uitnodigend- en iedereen binnen was – dat laatste duurt wel een half uurtje - bleek de groep van 10 voor de helft uit januari-deelnemers te bestaan, en voor de helft uit nieuwe. Verschillende januari-deelnemers waren inmiddels overleden of waren ziek; ja, daar moet je rekening mee houden in een verzorgingshuis.

We startten het programma met een lente-verhaal, voorgelezen door Irma. Daarna kwamen de door Joke en Ina meegebrachte takken van bomen en heesters, en voorjaarsbloemen, vers uit bos en berm, aan bod. Vertellen, reageren, voelen en ruiken.

Verder waren er nog opgezette vogeltjes (die zongen met behulp van de vogelapp op de telefoon), vogelnestjes met (lege) eitjes, en potten met slakken en kikkervisjes te zien. Daarna kwamen de voorjaarsgroenten en -kruiden aan de beurt. Alles ging van hand tot hand en riep veel reacties en herinneringen op.
Nadat onze zelfgebakken konijnenkoekjes verorberd waren, zette Irma tot slot het lied van de wielewaal in, dat de meeste deelnemers konden meezingen.
Het was een geanimeerde en gezellige middag; de deelnemers en wijzelf hebben er van genoten.

Helaas moet Joke door verhuizing in de loop van dit jaar afhaken. Evengoed willen we de cyclus afmaken met een zomer- en herfst-activiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Midzomeravondwandeling (24 juni 2022)

Het persbericht was niet geplaatst in De Vierklank en zo kwam het dat we maar met negen deelnemers om 21:00 uur begonnen aan onze avondwande...