donderdag 20 september 2018

Zomernatuuractiviteit IVN De Bilt e.o. bij De Bremhorst (9 juli 2018)


Onze derde natuuractiviteit -thema zomer- in De Bremhorst in Bilthoven wilden we graag in de tuin van het verzorgingshuis laten plaatsvinden. Maar daar hadden we de verkeerde datum voor geprikt; bewolking en regendreiging staken er een stokje voor.
Noodgedwongen binnen, in de activiteitenruimte, hebben we een fraaie opstelling gemaakt, met voor de deur een strandje met bijbehorende attributen.
Met het geluid van rollende branding en krijsende meeuwen werden de deelnemers ontvangen. Er kwamen acht geïnteresseerden, minder dan bij de vorige bijeenkomsten, wat te maken had met interne  miscommunicatie door vakantie van de activiteitenbegeleidster.

Irma vertelt over Lisdodde
Irma deed de aftrap met een geestig gedicht over de hitte van Annie M.G. Smidt. En daarna was er van alles te zien, te voelen, te ruiken, te proeven en te bepraten.
Er werd gewoeld door een bakje met zand en schelpen, herinneringen opgehaald bij foto’s van het verdwenen Biltse meertje, uitvergrotingen van insecten en oude schoolplaten van zeedieren bekeken, naar herkenning gezocht bij de meegebrachte collectie wilde bloemen, kruiden en zomergroenten, geluisterd naar een stukje tekst uit Jac. P. Thijsse’s “Zomer”, en gesnoept van een ijsje en een schaaltje zomerfruit.
Het leverde een geanimeerde conversatie op en twee uur vlogen om. We besloten met een toepasselijk lied.
De ervaring  van deze middag konden wij goed gebruiken als oefening in het kader van de IVN-cursus Natuur doet je goed, die wij met zijn drieën deze zomer hebben gevolgd. 
In de planning staat nog een herfst-activiteit, en dan is de cirkel rond.

Irma Manuputy
Lydia van den Bosch
Ina van den Berge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Midzomeravondwandeling (24 juni 2022)

Het persbericht was niet geplaatst in De Vierklank en zo kwam het dat we maar met negen deelnemers om 21:00 uur begonnen aan onze avondwande...