maandag 26 november 2018

Herfstnatuuractiviteit IVN De Bilt e.o. bij De Bremhorst (12 november 2018)

Herfstnatuuractiviteit in De Bremhorst, 12 november 2018

Voor de vierde keer dit jaar verzorgden wij voor de bewoners van verzorgingshuis De Bremhorst een natuurmiddag, dit keer met het thema herfst.
Het was weer volle bak in het zaaltje met de kleurrijk opgemaakte tafel, met een mix van “oude klanten” en nieuwe geïnteresseerden.
Na de koffie/thee met herfstbonbons startten we met een herfstgedicht en een herfstlied, en daarna werden de meegebrachte takken met bessen, bottels en andere vruchten bekeken en besproken.
Na weer een enthousiast meegezongen oud lied, kwamen de paddenstoelen aan de beurt; wat zijn dat eigenlijk? Eigen vondsten en de prachtige foto’s van Wim Westland passeerden.
Daarna de herfstgroente en -fruit -een feest der herkenning-, gevolgd door een verhaaltje over de wintervoorraden van dieren. De doosjes met eikels, beukennootjes, kastanjes, walnoten e.d. gingen rond.


Toen nog verteld waarom de bladeren in de herfst verkleuren en afvallen; en daarna maakten de bewoners met naald en draad grote bladslingers van allerlei soorten gekleurd blad. Daarmee versierden we de muren van het zaaltje. Tot slot nuttigden we nog een bakje appel-compote.
Het was een gezellige middag en de aanwezigen, ook wij, genoten ervan.


Onze gasten vonden het jammer dat we volgend jaar niet terugkomen op De Bremhorst. We zijn namelijk van plan deze cyclus van vier natuurmiddagen aan de bieden aan andere verzorgings- en/of verpleeghuizen, met behulp van de folder die in de maak is.

Irma Manuputy
Lydia van den Bosch
Ina van den Berge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Midzomeravondwandeling (24 juni 2022)

Het persbericht was niet geplaatst in De Vierklank en zo kwam het dat we maar met negen deelnemers om 21:00 uur begonnen aan onze avondwande...