maandag 27 mei 2019

Prachtig florerend Bloeyendael (26 mei 2019)


Wat was het een mooie bomenwandeling in Bloeyendael, afgelopen zondag! Ongeveer  36  mensen liepen met IVN gidsen mee om te zien waar Bloeyendael haar naam aan ontleent. Bloeiend en nog eens bloeiend. Een fantastische wandeling op een klein gebied waar niet alleen allerlei inheemse bomen zoals essen, elzen, wilgen, populieren, esdoorns te vinden zijn. Maar ook nu al die bloeiers. Struiken, zoals (Gelderse)rozen, en diverse soorten kornoeljes. 


En dan die al die bebloemde oevers, bloemenweiden, en fleurige hooilandjes. Als u de kans heeft is nu het moment om die bijzondere pracht en praal te zien in het park. Velden met al die gele sterretjes van de scherpe boterbloem en grote ratelaar, roze fonkelende roze adderwortels, lila phacelia en meerdere kleursoorten klaver, waaronder de vel rode inkarnaat klaver. Te veel soorten om op te noemen. Eén groot veldboeket. Voor een belangrijk deel is deze bloemenpracht te danken aan de vrijwilligers van de stichting Bloeyendael die met zorg dit kleine groene walhalla, op de grens met De Bilt en aan de rand van Utrecht, beheren en koesteren. En met succes! Bedreiging door de invasie van exoten zoals grote kroosvaren, Amerikaanse rivierkreeft, maar ook de plannen voor bebouwing in de aangrenzende gebieden is een belangrijke zorg voor de stichting. Wat is bereikt met dit gebied is een pareltje, en dat moeten we behouden!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Midzomeravondwandeling (24 juni 2022)

Het persbericht was niet geplaatst in De Vierklank en zo kwam het dat we maar met negen deelnemers om 21:00 uur begonnen aan onze avondwande...